maandag 14 juli 2008

Phillies firework show

Afgelopen week heb ik de Amerikaanse sport van twee verschillende kanten gezien. Donderdag had ik een personeelsuitje bij de Wilmington Blue Rocks, een honkbalteam dat in een klein stadion in Wilmington (Delaware) speelt. Dit is het enige professionele sportteam in de staat Delaware! Het was leuk om met een groep heen te gaan - de BBQ stond klaar - maar verder niet bijzonder, alsof je amateurvoetbal bekijkt waarvan je geen speler kent.

Vrijdag ging het er weer grootser aan toe: de Phillies kregen de Arizona Diamondbacks op bezoek, een wedstrijd die werd afgesloten met vuurwerk (waarvoor niemand mij de aanleiding kon geven, maar dat doet er niet zoveel toe). Een honkbalwedstrijd bestaat uit 9 innings; per inning zijn beide teams één maal aan slag (een slagbeurt gaat door tot er drie spelers uit zijn). De gemiddelde wedstrijd van 9 innings duurt drie uur. Echter, wanneer het na negen innings gelijk staat, wordt er doorgespeeld tot er een inning wordt afgesloten in het voordeel van een partij...Dat is Amerika, en tevens een reden dat voetbal hier niet erg populair is: er moet altijd een winnaar uit een wedstrijd komen. Wie wil er nou 90 minuten naar een sport kijken die eindigt in 0-0 ??? Europeanen!

Je raadt het al, de Phillies stonden na 9 innings gelijk tegen de Diamondbacks. Na 12 innings - ruim een uur 'verlenging', waardoor de game vier uur duurde - kwam de beslissende slag eindelijk (gelukkig in het voordeel van de Phillies)! Tussen de innings door werden we goed vermaakt door de Philly Phanatic (de mascotte van de Phillies).

De vuurwerkshow achteraf was groot, mooi, achtergrond muziek als 'Summer in the City', en het duurde een half uur! Zie hieronder een foto impressie, en twee video's - de Philly Phanatic die even meedanst met de cheerleaders, en uiteraard het vuurwerk.