zaterdag 23 augustus 2008

The great American outdoors

Dit bericht heeft even geduurd... Maar dat betekent niet dat ik minder actief ben geweest de afgelopen weken! Aangezien ik hier in een bergachtige omgeving woon, en het nog steeds dagelijks rond de 30 graden celcius is, was het hoog tijd om hier eens goed gebruik van te maken. Hoewel America bekend staat om gigantische metropolen die niet altijd even schoon zijn, is de natuur op veel plekken (nog?) prachtig.

Ik heb een aantal fietstochten gemaakt door Fairmount Park, een gigantisch park vlak buiten het centrum van Philadelphia. Met 3.700 hectare is het zo'n 75x zo groot als het Vondelpark! Het omvat onder andere Boathouse Row (een rij oude huizen die iedere avonds op z´n Amerikaans kerstverlichting hebben), hardloop- en fietspaden, vele monumenten, en Wissahickon Creek (of Forbidden Drive): een geweldig mountainbike pad langs de rivier.

Daarnaast ben ik vorige week gaan kanoën aan de Brandywine River, op de grens van Pennsylvania en Delaware, in een fel oranje Kayak. Zie de foto's hieronder!