dinsdag 9 september 2008

East Coast road trip

Afgelopen week was mijn broertje op bezoek, waarmee ik een road trip aan de East Coast heb gemaakt. Na 2 dagen Philly, een dag Atlantic City (overdag aan het strand hangen & 's avonds in de casino's) en 3 dagen New York (blijft indrukwekkend) zijn we naar Cape Cod, Boston en Cambridge gegaan; hieronder een verslag daarvan!

Cape Cod is een bijzonder gebied; vanwege haar vorm op de kaart wordt het wel de bicep van Amerika genoemd. Het is een groot verschil met de rest van Amerika: huizen zijn kleurrijker, er zijn weinig fast food restaurants maar veel verse visrestaurants en ijs verkopers, en het zit er vol met vuurtorens. In deze kaap hebben we vrijdag een whale watching tour gedaan. Dit is een boottocht van 4 uur waarbij walvissen 'gezocht' worden op de Atlantische oceaan. Na ca. een uur zagen we de eerste walvissen, enorm groot! De baby's zijn erg leuk om te zien, deze blijven continu aan het oppervlak zwemmen. Ze zijn erg nieuwsgierig naar de boot waardoor ze er omheen blijven 'spelen'. Op de terugweg hadden we erg veel geluk: een grote groep dolfijnen volgden de golven van onze boot. Dat was echt uniek om te zien in het wild!! Helaas waren ze lastig om op de foto te krijgen.

De volgende dag ging de reis door naar Boston. Deze oude stad doet erg Europees aan, met veel oude wijken. Door Boston is een Freedom Trail gemaakt: je kunt een rode lijn op de stoep volgen, die 4 km lang is en je langs de historische plaatsen van Boston brengt. Het einde was het hoogtepunt: het Bunker Hill monument, waar je de mogelijkheid hebt om 296 treden omhoog te lopen voor een geweldig uitzicht over de stad!

Op zondag hebben we Harvard University bezocht in Cambridge, dat aan Boston grenst. De Harvard Business Review heb ik veel moeten doornemen op de universiteit, dus het werd eens tijd om te kijken hoe het er daar uit ziet! Het is een grote campus, en het studentenleven eromheen ziet er gezellig uit: evenals Boston veel terrasjes en pleintjes. (Tsja, dat is vrij uniek voor een Amerikaanse stad!)

Zie hieronder een video van de Whale Watching tour & de foto's! (De laatste foto is het standbeeld van John Harvard, de oprichter van de universiteit)