woensdag 14 januari 2009

Road trip... To the hot, sunny, Southern US!

Na mijn laatste werkdagen bij ING Direct US – wat is het jaar voorbij gevlogen! – sluit ik mijn Amerika-tijd af met een reisje naar ‘The Sunshine State’ Florida, door dwars door het zuiden van de VS te rijden.

Vrijdag arriveerde Paul in Philly, en na een ‘sportief’ weekend (sportief op zijn Amerikaans: we hebben niet veel beweging gekregen, maar zijn zaterdagavond naar de Flyers ijshockey wedstrijd gegaan, en zondagmiddag hebben we de Eagles football wedstrijd gezien in de Ierse pub) zijn we zondagavond gaan rijden. Rond middernacht kwamen we aan in een weghotelletje in Virginia, een staat die we helemaal doorgekruist hebben. Maandag in de middag kwamen we in de Smokey Mountains aan; vanwege laaghangende bewolking ‘rookt’ het er altijd aan de top! Een erg bijzonder gezicht. Aan top van deze bergen stonden de dennenbomen vol met sneew, maar helaas waren door ijzel veel wegen dicht in dit ‘National State Park’. Snel door naar de volgende bestemming!

Dat was Atlanta GA, een ‘zuidelijke stad met noordelijke invloeden’ (oftewel, het staat vol met kleine vrijstaande huisjes met schommelstoelen in de voortuin, maar de wolkenkrabbers ontbreken niet in deze wereldstad). Atlanta – of Hotlanta, aangezien het inmiddels al rond de 15 graden was midden in de winter – staat eigenlijk om twee dingen bekend: de hoofdgebouwen van CNN en Coca-Cola staan er. Bij CNN kregen we een kijkje achter de schermen van TV opnames, in verschillende talen. Coca-Cola (dat in Atlanta is uitgevonden, eind 19e eeuw) heeft een groot museum gebouwd in haar stad van herkomst, waar oude advertenties en cola-automaten staan, een 4D-bioscoop (dat is een bioscoop met 3D film, en daarnaast beweeg je zelf en voel je wind & regen), en een proeferij met producten van Coca-Cola uit de hele wereld. Erg gaaf om te doen!

Eén dagje Atlanta is leuk, maar dan heb je ook wel alles gezien; bovendien was het ons toch nog niet warm genoeg (zie de foto van de bevroren fontijn...) Vandaar dat we nu in Florida zitten, om nog een weekje van de zon te genieten. To be continued!!