maandag 5 januari 2009

Road trip naar de kou

Na mijn eerste Amerikaanse kerst, met veel eten, veel cadeau's (zelfs voor de honden - die hadden al geleerd de cadeau's zelf uit te pakken) en een kerstfeest waarbij de kerstverlichting in de voortuin zo gigantisch was dat er een file voor stond, heb ik rond oud&nieuw een reisje gemaakt naar de meest noordelijke staten aan de East Coast: Maine en New Hampshire.

Met een vriendin uit Philly vertrok ik dinsdagavond in een gehuurde SUV (nee, geen overdreven Amerikaanse luxe; dankzij veel sneeuwval in het Noorden is een 4-wheel-drive hard nodig!) Na zo'n vier uur rijden stopten we midden in Connecticut, om woensdag verder te gaan naar de hoofdstad van Maine: Portland. Helaas sneeuwde het zo hard, dat we bijna de hele dag in files stonden! Om 18:00 stapten we in het pitoreske Portland (als hoofdstad van Maine heeft het slechts 65.000 inwoners) op de boot naar Peaks Island, een klein eilandje in de kust van Portland. Kreeften worden hier veel gevangen, en zijn dan ook erg goedkoop: voor $15 per stuk kregen we hele kreeften in het restaurant! Na deze maaltijd kwamen we in een lokale pub terecht, waar met live muziek de jaarwisseling gevierd werd.

Donderdag en vrijdag hadden we wat tijd om de prachtige omgeving en het eiland te verkennen. Vrijdagmiddag reden we door naar de White Mountains in New Hampshire, wat volgens velen het beste skigebied aan de East Coast is. Dat viel erg tegen: een berg heeft twee of drie hellingen naar beneden, en dat is het wel. Bovendien had het daar al een paar dagen niet gesneeuwd waardoor het erg ijzig was, en de wind bracht de gevoelstemperatuur naar -25 celcius!

Een rondrit langs de Kancamagus Highway met prachtige uitzichten over de White Mountains maakte veel goed. Zondag werd het weekend afgesloten met een uurtje snowmobiling, wat ook een superervaring was! Zie hieronder de foto's: