donderdag 22 januari 2009

The Sunshine State

Na de Smokey Mountains en Atlanta, ging de reis door naar Florida.

De eerste stop was Tampa, een gigantische stad waar we al snel 30 minuten in de auto zaten om bij een restaurantje te komen. Helaas was het historisch koud hier – rond de 10 graden celcius – en aangezien alles in deze stad normaal gesproken buiten gebeurt, lag het hele leven bijna stil! Barretjes waren leeg, en ons geplande stranddagje konden we wel vergeten. Na een bezoek aan een opvang-centrum voor wilde tijgers en bobcats (lynxen) en een (toch wel geslaagd) avondje uit in een club was het dus wel leuk geweest, en vertrokken we weer zuidwaarts.

Richting Miami maakten we een stop in het Everglades park, om een boottocht te maken door dit moerassige gebied. Aangezien het water erg ondiep kan zijn, worden hier airboats gebruikt, die door enorme propellers worden gedreven (en daardoor nauwelijks in het water zitten – ze vliegen er letterlijk overheen). Tijdens deze tocht kwamen we een paar wilde alligators tegen, en zaten er mooie pelikanen op de boot – een halve meter voor onze neus!

Na deze outdoor-experience reden we door naar The Magic City: Miami! Eindelijk kwamen we in de tropische temperaturen terecht: ruim 25 graden celcius overdag! Op zaterdag zijn we dan ook meteen naar het strand gegaan. Ons hotel lag één blok van het strand, in de wijk South Beach. Deze wijk (en stad) zijn eigenlijk pas bekend geworden nadat Miami Vice en Scarface er aandacht aan gaven in de jaren ´80. Inmiddels is het wereldberoemd; op Star Island hebben de Hollywood-sterren hun villa’s, terwijl de sfeer van de jaren ‘80 met neonlicht, oude huisjes en muziek duidelijk in stand wordt gehouden. Ook leuk is Little Havana – een wijk waar veel Cubaanse immigranten wonen. Het aantal Spaans sprekende mensen is sowieso erg leuk aan de stad (al zullen veel Amerikanen het niet met me eens zijn), evenals de palmbomen, ferrari’s, stranden, clubs... Helaas: aan al het goede komt een einde!! Dus inmiddels zitten we in de auto, na even gestopt te hebben op het Kennedy Space Center, terug naar Philly waar het schijnt te sneeuwen... Brrrrrr!!