vrijdag 25 april 2008

Pennsylvania's primary

Afgelopen dinsdag waren de voorverkiezingen voor het presidentschap in Pennsylvania. Dat zal ook veel Nederlanders niet ontgaan zijn, aan de nieuwssites te zien. Maandagavond werd het steeds gekker op TV, de ene na de andere beschuldigende commercial was op de buis... Veelal zonder ´approval´ van de kandidaat zelf; soms trekken kandidaten zelfs commercials terug, die door de achterban is gelanceerd.

Zonder stemrecht reed ik dinsdagavond mijn straat in toen het vol bleek te staan met media-wagens en politie... Hillary had een hotel uitgezocht, dat 100 meter naast mijn appartementencomplex staat!!! Hier gaf ze ’s avonds haar ‘winners speech’.

De mening van de media is sinds dinsdag 180 graden omgedraaid: voor de verkiezingen vroeg men zich af hoe groot het verschil moest zijn voor Hillary om te stoppen met de race, inmiddels is Obama de loser omdat hij met veel meer geld in Pennsylvania nog niet heeft weten te winnen, en Hillary is back in de race: ze verzamelde maar liefst $ 10 miljoen afgelopen woensdag. Al kwam dit laatste doordat ze haar winners speech begon met ‘Thank you, please send us money!´