zaterdag 1 november 2008

OranjeRood-witte gekte

Afgelopen woensdag won Philadelphia’s honkbal team, de Phillies, voor het eerst sinds 28 jaar (en voor de tweede keer in de geschiedenis) de World Championship Series. Dit is de finale van alle honkbal games, die gespeeld wordt na 162 wedstrijden(!) en drie best-of-seven playoff series. Hoewel het hier alleen om de Amerikaanse leagues gaat, vinden ze dat belangrijk genoeg om de Phillies nu de ‘World Champions’ te noemen. Eindelijk is de vloek van William Penn dus verbroken!

Aangezien Philadelphia hier 28 jaar op heeft gewacht (Phinally , zoals ze hier nu zeggen), werd dit natuurlijk uitbundig gevierd. Nadat de winnende inning afgelopen was, werd op het nieuws een straatbeeld van Broad Street getoond (een lange brede straat, die van City Hall in het centrum naar de stadions in Zuid Philly loopt), waardoor iedereen in de kroeg besloot om daar maar heen te gaan. Het gevolg: honderd duizenden feestvierders bij elkaar! Erg apart om hier midden in te staan, en leuk om te zien hoe de stad samensmolt. Arm en rijk, jong en oud, zwart of wit - normaal is het een stad met vele uitersten, nu gaf iedereen elkaar continu high-five’s. Yeah, I waited 28 years for this to happen, buddy!

Vervolgens werd vrijdag een parade gehouden door de stad. Helaas kon ik die vanwege werk niet meemaken, maar zie hieronder wat foto’s van de feesten!